U današnjem digitalnom dobu, gde se online trgovina ubrzano razvija, inicijative koje podržavaju privrednike i omogućavaju im da iskoriste sve prednosti ovog virtuelnog tržišta postaju od suštinskog značaja.

eCommerce Asocijacija Srbije je to prepoznala i otpočela sa aktivnostima sa tim ciljem, a u skladu sa našom misijom a to je da edukujemo sve činioce e-commerce ekosistema podižući svest javnosti kroz različite kampanje i edukativne programe.

 

Projekat “Kliknite sa kupcima” 

eCommerce Asocijacija Srbije u saradnji Privrednom komorom Srbije, a uz podršku kompanija Ananas i Telekom Srbija organizuje projekat “Kliknite sa kupcima”. Ovaj značajni projekat ima za cilj edukaciju privrednika iz različitih gradova širom Srbije o mogućnostima za unapređenje online trgovine.

Projekat “Kliknite sa kupcima” je do sada održan u 8 gradova Srbije, uključujući Zrenjanin, Suboticu, Kikindu, Sombor i Pančevo. Tom prilikom  bilo je preko 200 privrednika koji su uspešno završili edukaciju, stekli dragocena znanja i veštine kako bi transformisali svoje poslovanje u digitalnom svetu. Do kraja 2023. godine, Karavan će posetiti još 7 gradova.

 

Konferencija “Let’s talk ecomm”

Konferencija pod nazivom “Let’s talk ecomm” organizuje se u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Prva konferencija je održana u maju prošle godine i do sada je održano  3 konferencije.

Konferencija je koncipirana kao poludenvni događaj sa 4 panel diskusije i ciljem da se kroz takav format u kom učestvuju stručnjaci i predstavnici iz razlićitih oblasti poslovanja, obrade ključne teme koje su relevantne za sve privrednike.

Tom prilikom su obrađene sledeće teme:
-Sprečavanje sive ekonomije u internet trgovini
-Trendovi plaćanja u online trgovini
-Logistics, Fullfilment & Delivery in ecommerce
-eRetail

ECS meetups

ECS Meetup je serija mesečnih događaja namenjenih svim stručnjacima i ljubiteljima tehnologije koji žele da budu u toku sa najnovijim trendovima i inovacijama u oblasti e-commercea.

Do sada su održana tri meetupa i obrađene su goruće teme:
– Upotreba Al u e-trgovini
– Budućnost performance marketinga i GA4
– GA4: Iskustva iz prakse

Održano je 5 predavanja i 3 panel diskusije u kojima su učestvovali stručnjaci, a ukupno je prisustvovalo preko 200 ljudi.

ECS Akademija

ECommerce Asocijacija Srbije je uspešno završila letnji ciklus ECS Akademije, koji je obuhvatio šest različitih segmenata, svaki sa četiri do šest informativnih predavanja. Ovakav pristup je omogućio učesnicima sveobuhvatan uvid u sve faze e-trgovine, počevši od početnih koraka pa sve do procesa skaliranja i optimizacije, a na ovu edukaciju je prisustvovalo 100 polaznika.

ECS želi da izrazi zahvalnost svima vama koji redovno dolazite na naše događaje i pratite naš rad. Vaša podrška je neprocenjiva i čini nas ponosnima što sarađujemo s vama. Vaša prisutnost na našim događajima donosi nam svežu energiju i inspiraciju, a vaši komentari i povratne informacije pomažu nam da rastemo. Zajedno stvaramo zajednicu koja teži pozitivnim promenama i napretku.

Vaša podrška nas motiviše da nastavimo s našim radom, i nadamo se da ćete ostati s nama na budućim događajima dok zajedno gradimo bolju budućnost.

Hvala vam na podršci i radujemo se budućim susretima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *