O ASOCIJACIJI

eCommerce Asocijacija Srbije okuplja sve činioce digitalnog ekosistema radi zajedničkog unapređenja e-commerce tržišta Srbije. Zalažemo se za promovisanje sigurne internet trgovine i regulisanje i podsticaj svih koji su deo procesa kroz edukaciju potrošača i trgovinskog sektora. Cilj nam je da mapiramo tržište i podignemo standarde e-commerce industrije u Srbiji, radi asimilacije u svetske e-commerce tokove. eCommerce Asocijacija Srbije – ECS je okupila najbolje stručnjake iz polja e-commerce industrije, kako bi delovanjem kroz Upravni odbor sprovela sve ciljeve Asocijacije.

CILJEVI

shopping

ZASTUPANJE

E-COMMERCE ZAJEDNICE

Na najbolji način predstavljamo ciljeve e-commerce zajednice. Težimo ka tome da zaštitimo interese kako trgovaca, tako i potrošača.

learning

EDUKACIJA

Edukujemo potrošače promovišući sigurnost i jednostavnost elektronske trgovine. Sa druge strane, radimo na edukaciji vlasnika i menadžmenta kompanija kao i svih zaposlenih van i unutar sektora koji se bavi e-commercom.

script

UVOÐENJE

PRAVNE REGULATIVE

Regulacija e-commerce tržišta je jedna od bitnih inicijativa na kojoj zajednica predano radi. Pored pravno/zakonodavne regulative, bavimo se finansijskom i logističkom regulacijom.

protection

PROMOVISANJE

SIGURNOSTI

ONLINE PRODAJE

Na promocijama e-commerca radimo kroz različite projekte. Insistiramo na sigurnosti ovog tržišta, doprinoseći razvoju opšte digitalizacije društva.

shopping

ZASTUPANJE E-COMMERCE

ZAJEDNICE

Na najbolji način predstavljamo ciljeve e-commerce zajednice. Težimo ka tome da zaštitimo interese kako trgovaca, tako i potrošača.

learning

EDUKACIJA

Edukujemo potrošače promovišući sigurnost i jednostavnost elektronske trgovine. Sa druge strane, radimo na edukaciji vlasnika i menadžmenta kompanija kao i svih zaposlenih van i unutar sektora koji se bavi e-commercom.

script

UVOÐENJE PRAVNE REGULATIVE

Regulacija e-commerce tržišta je jedna od bitnih inicijativa na kojoj zajednica predano radi. Pored pravno/zakonodavne regulative, bavimo se finansijskom i logističkom regulacijom.

protection

PROMOVISANJE SIGURNOSTI

ONLINE PRODAJE

Na promocijama e-commerca radimo kroz različite projekte. Insistiramo na sigurnosti ovog tržišta, doprinoseći razvoju opšte digitalizacije društva.

UPRAVNI ODBOR

Zorana Milidrag, Sport Vision
Predsednica i suosnivač Asocijacije

Biografija

U poslednjih 6 godina, Zorana je fokusirana na digitalni ekosistem, pre kojih je provela 7 godina radeći u marketingu. Kao Head E-commerce sektora Sport Vision grupe, trenutno vodi 26 web prodavnica u 9 zemalja, istovremeno pružajući konsultantske usluge kroz firmu “8 SERVICES”, u kojoj je ko-osnivač. Vodila je digital agenciju CO, sa sedištem u Amsterdamu, radeći sa klijentima poput Nike, EMEA, FC Monaco i Telfort. Zorana je osnivač edukativnog kursa za e-commerce menadžere koji je završilo preko 50 studenata. Trenutno je u poslednjoj godini Cotrugli Executive MBA programa, nakon što je diplomirala sa Bocconi Univerziteta u Milanu.

Predsednica je E-commerce Asocijacije Srbije.

Marko Ilić, Ananas.rs
Suosnivač Asocijacije

Biografija

Marko Ilić je pionir e-commerce poslovanja u Srbiji i neko ko je učestvujući u građenju najvećih online prodavnica kod nas.

Marko je pre 15 godina učestvovao u pokretanju prve „click and mortar“ prodavnice e-Dućan. Nakon malog izleta od par godina u online gambling industriju (IGT), Marko se vraća u klasičan e-commerce kao CEO jedne od najvećih prodavnica u regionu NonStopShop, zatim je na Magentu podigao tri puta nagrađivani portal TakoLako. Radio je na projektu Dijaspora.Shop, koji je početkom godine od strane renomiranog IT magazina PC PRESS, proglašen za najbolji e-commerce portal u Srbiji. Trenutno radi kao Head of Product u kompaniji Ananas.

Ko-osnivač je E-commerce Asocijacije Srbije.

Nemanja Čedomirović, GrowIT
Suosnivač Asocijacije

Biografija

Nemanja je osnivač organizacije GrowIT, koja u svom portfoliu ima nekoliko eminentnih IT organizacija, kao što su: PHP Srbija, Laravel Srbija, IT Girls, Agile Coaching Serbia, Agilizing, IT Serbia Podcast, eCommerce Asocijacija Srbije. Najveća među njima je PHP Srbija, kao jedna od najvećih programerskih zajednica na Balkanu.

Poslednjih šest godina organizuje velike internacionalne tech konferencije, kako svoje tako i za druge klijente.

Kroz GrowIT se takođe bavi agilnim razvojem timova, sa ciljem da unapredi trenutne i kreira nove poslovne procese.

Nemanja je ko-osnivač E-commerce Asocijacije Srbije.

Ivan Tanasković, L'Oréal

Biografija

Ivan je e-Commerce menadžer sa više od 10 godina iskustva u Internet prodaji na domaćem i inostranom tržištu. Dosadašnju karijeru je gradio kroz E-Commerce startup kompanije i telekomunikacije, uvek radeći u sektoru za Internet prodaju. Vredno biznis iskustvo je stekao vodeći jednu od najvećih Internet retail prodavnica kod nas Tehnomanija.rs. Znanje dopunjuje internacionalnim iskustvom u gambling industriji u kompaniji Mozzart, gde je radio na 12 tržišta na 3 kontinenta. Trenutno obavlja funkciju Rukovodioca sektora internet prodaje u Planeti Sport čiji je webshop 2019. godine od strane renomiranog IT magazina PC PRESS proglašen za pobednika u kategoriji eMarket. U aprilu 2018. godine je pokrenuo prvi E-Commerce magazin na Balkanu, na kome je do sada objavio preko 100 autorskih tekstova na temu internet prodaje. Od 2019. godine je član Upravnog odbora eCommerce Asocijacije Srbije.

Mihailo Ponjavić, Tehnomanija

Biografija

Mihailo je direktor prodaje Euronews mreže u Srbiji, sa primarnim zadatkom monetizacije oglasnog prostora i implementacije oglasnih tehnologija i trendova u okviru Euronews platformi.

Bio je generalni direktor Super Kartica d.o.o., najvećeg koalicionog loyalty programa u Srbiji, gde je bio zadužen za unapređenje kako korisničkog iskustva kroz adekvatnu identifikaciju korisničkih segmenata, tako i digitalnu transformaciju programa, marketing automatizaciju i tehnološki razvoj. Iskustvo u prodaji preselio u digitalni ekosistem gde je izgradio desetogodišnju online ekpertizu pre svega u oblasti digitalnog marketinga.

Član je Upravnog odbora E-commerce Asocijacije Srbije kao i Upravnog odbora IAB Srbija, udruženja koje radi na razvoju, standardizaciji i unapređenju online oglasavanja u Srbiji. Predavač na modulu Digitalni Marketing na E-commerce Akademiji kao i DIMAQ sertifikacionom programu na modulu Programmatic buying & RTB.

Dragan Dulić, Benu

Biografija

Dragan Dulić je zaposlen na poziciji Direktor maloprodaje i internet poslovanja, u vodećem drogerijskom maloprodajnom lancu u Srbiji, Lilly drogerie. Pre toga, kao Direktor u kompaniji Ahold Delhaize, je sa svojim timom radio je na uspostavljanju Maxi Online, jedne od najvećih food online platformi u Srbiji, po uzoru na slične koje ta kompanija ima na tržištima SAD i zapadne Evrope. Sa više od 15 godina iskustva u maloprodaji i poslednjih 5 godina intenzivnog rada na e-commerce platformama, Dragan će biti dobar sagovornik da vam prenese iskustva i ponudi rešenja za efikasne procese, angažovan tim u dobroj organizaciji operativnih poslova i zadovoljne korisnike.

Ljiljana Ahmetović, Shoppster

Biografija

Ljiljana Ahmetović se pridružila United Grupi 2018. godine kao CEO prve integrisane online i TV prodavnice Shoppster. Nakon više od 10 godina sveobuhvatnog iskustva u retail industriji i na top menadžment pozicijama u prodaji, FMCG i retail programima lojalnostima, radila je na podizanju regionalne e-commerce platforme shoppster.com od samog početka.

Ljiljanin cilj je da, zajedno sa svojim timom, korisnicima obezbedi vrhunsko iskustvo kupovine, veliki izbor brendova i proizvoda, ali i da Shoppster bude mesto na kom mali proizvođači i trgovci dobijaju mogućnost da, bez dodatnih ulaganja, počnu da prodaju online i povećaju svoju prodaju.

Ljiljana je bila CEO SuperKartice, najvećeg programa lojalnosti u Srbiji, a pre toga šest godina je radila u renomiranim trgovinskim lancima Idea i Mercator na liderskim pozicijama. Tokom karijere uvek je bila strastveni zagovarač mentorstva i razvoja zaposlenih.

Osnovne i master studije završila je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

IZVRŠNA KANCELARIJA

Marija Pasuljević, ECS
Izvršni direktor Asocijacije

Filip Matović, ECS
Projektni menadžer

Jelena Stojanović, ECS
Projektni asistent

Idi na vrh