O ASOCIJACIJI

eCommerce Asocijacija Srbije okuplja sve činioce digitalnog ekosistema radi zajedničkog unapređenja e-commerce tržišta Srbije. Zalažemo se za promovisanje sigurne internet trgovine i regulisanje i podsticaj svih koji su deo procesa kroz edukaciju potrošača i trgovinskog sektora. Cilj nam je da mapiramo tržište i podignemo standarde e-commerce industrije u Srbiji, radi asimilacije u svetske e-commerce tokove. eCommerce Asocijacija Srbije – ECS je okupila najbolje stručnjake iz polja e-commerce industrije, kako bi delovanjem kroz Upravni odbor sprovela sve ciljeve Asocijacije.

CILJEVI

shopping

ZASTUPANJE

E-COMMERCE ZAJEDNICE

Na najbolji način predstavljamo ciljeve e-commerce zajednice. Težimo ka tome da zaštitimo interese kako trgovaca, tako i potrošača.

learning

EDUKACIJA

Edukujemo potrošače promovišući sigurnost i jednostavnost elektronske trgovine. Sa druge strane, radimo na edukaciji vlasnika i menadžmenta kompanija kao i svih zaposlenih van i unutar sektora koji se bavi e-commercom.

script

UVOÐENJE

PRAVNE REGULATIVE

Regulacija e-commerce tržišta je jedna od bitnih inicijativa na kojoj zajednica predano radi. Pored pravno/zakonodavne regulative, bavimo se finansijskom i logističkom regulacijom.

protection

PROMOVISANJE

SIGURNOSTI

ONLINE PRODAJE

Na promocijama e-commerca radimo kroz različite projekte. Insistiramo na sigurnosti ovog tržišta, doprinoseći razvoju opšte digitalizacije društva.

shopping

ZASTUPANJE E-COMMERCE

ZAJEDNICE

Na najbolji način predstavljamo ciljeve e-commerce zajednice. Težimo ka tome da zaštitimo interese kako trgovaca, tako i potrošača.

learning

EDUKACIJA

Edukujemo potrošače promovišući sigurnost i jednostavnost elektronske trgovine. Sa druge strane, radimo na edukaciji vlasnika i menadžmenta kompanija kao i svih zaposlenih van i unutar sektora koji se bavi e-commercom.

script

UVOÐENJE PRAVNE REGULATIVE

Regulacija e-commerce tržišta je jedna od bitnih inicijativa na kojoj zajednica predano radi. Pored pravno/zakonodavne regulative, bavimo se finansijskom i logističkom regulacijom.

protection

PROMOVISANJE SIGURNOSTI

ONLINE PRODAJE

Na promocijama e-commerca radimo kroz različite projekte. Insistiramo na sigurnosti ovog tržišta, doprinoseći razvoju opšte digitalizacije društva.

UPRAVNI ODBOR

Zorana Milidrag, Sport Vision
Predsednica i Ko-osnivač Asocijacije

Biografija

U poslednjih 6 godina, Zorana je fokusirana na digitalni ekosistem, pre kojih je provela 7 godina radeći u marketingu. Kao Head E-commerce sektora Sport Vision grupe, trenutno vodi 26 web prodavnica u 9 zemalja, istovremeno pružajući konsultantske usluge kroz firmu “8 SERVICES”, u kojoj je ko-osnivač. Vodila je digital agenciju CO, sa sedištem u Amsterdamu, radeći sa klijentima poput Nike, EMEA, FC Monaco i Telfort. Zorana je osnivač edukativnog kursa za e-commerce menadžere koji je završilo preko 50 studenata. Trenutno je u poslednjoj godini Cotrugli Executive MBA programa, nakon što je diplomirala sa Bocconi Univerziteta u Milanu.

Predsednica je E-commerce Asocijacije Srbije.

Marko Ilić, Dijaspora.Shop
Ko-osnivač Asocijacije

Biografija

Marko Ilić je pionir e-commerce poslovanja u Srbiji i neko ko je učestvujući u građenju najvećih online prodavnica kod nas.

Marko je pre 15 godina učestvovao u pokretanju prve „click and mortar“ prodavnice e-Dućan. Nakon malog izleta od par godina u online gambling industriju (IGT), Marko se vraća u klasičan e-commerce kao CEO jedne od najvećih prodavnica u regionu NonStopShop, zatim je na Magentu podigao tri puta nagrađivani portal TakoLako. Trenutno radi na projektu Dijaspora.Shop, koji je početkom godine od strane renomiranog IT magazina PC PRESS, proglašen za najbolji e-commerce portal u Srbiji.

Ko-osnivač je E-commerce Asocijacije Srbije.

Nemanja Čedomirović, GrowIT
Ko-osnivač Asocijacije

Biografija

Nemanja je osnivač organizacije GrowIT, koja u svom portfoliu ima nekoliko eminentnih IT organizacija, kao što su: PHP Srbija, Laravel Srbija, IT Girls, Agile Coaching Serbia, Agilizing, IT Serbia Podcast, eCommerce Asocijacija Srbije. Najveća među njima je PHP Srbija, kao jedna od najvećih programerskih zajednica na Balkanu.

Poslednjih šest godina organizuje velike internacionalne tech konferencije, kako svoje tako i za druge klijente.

Kroz GrowIT se takođe bavi agilnim razvojem timova, sa ciljem da unapredi trenutne i kreira nove poslovne procese.

Nemanja je ko-osnivač E-commerce Asocijacije Srbije.

Marko Mudrinić, Netokracija

Biografija

Marko je suosnivač i direktor Netokracije, vodećeg poslovno-tehnološkog medija na prostoru Balkana posvećenog startapima, digitalnom marketingu i novim tehnologijama. Novinar po obrazovanju, ali je Word zamenio Excelom. Savetuje brendove Societe Generale, Mastercard, Philip Morris International, SAP, Telenor, Vip mobile i Air Serbia za potrebe kreiranja i uspešnog implementiranja sadržajnog marketinga u medijima.

Član je Upravnog odbora E-commerce Asocijacije Srbije.

 

Miloš Radulović, Banca Intesa

Biografija

Milos Radulović rodjen je 1980. godine u Beogradu. Završio je XI Beogradsku gimnaziju i diplomirao na Fakultetu za poslovne studije i Sportskoj akademiji na Fakultetu za fizičku kulturu 2004. godine. Na Fakultetu političkih nauka Beogradskog Univerziteta, magistrirao je 2010. godine na Evropskim studijama odbranivši rad na temu „Evolucija nezavisnosti Narodne banke Srbije u funkciji evropskih integracija“ i tako stekao zvanje Magistra političkih nauka.

Korporativno iskustvo stiče u Banca Intesa ad Beograd u kojoj je zaposlen od 2006. godine i u kojoj trenutno radi na poslovima razvoja e-commerce usluge kao Tim lider za e-commerce. Od 2010. do 2012. godine, radio je u VUB banci Slovačkoj na projektu integracije nove platforme za Inetrnet bankarstvo. Pre bankarstva bavio se profesionalno sportom (fudbalom) do 2004. godine, kada je zbog zdravstvenih problema i završio karijeru. Završio je niz stručnih kurseva,programa obuke, a napisao je i knjigu, kao i nekoliko stručnih radova. Otac je ćerke Petre Radulović.

Član je Upravnog odbora E-commerce Asocijacije Srbije.

Ivan Tanasković, Mozzart

Biografija

Specijalista E-Commerce poslovanja sa više od 10 godina iskustva u Internet prodaji na domaćem i inostranom tržištu.

Dosadašnju karijeru je izgradio kroz E-Commerce startup kompanije i telekomunikacije, uvek radeći u sektoru za Internet prodaju. Najvrednije biznis iskustvo stiče vodeći jednu od najvećih Internet retail prodavnica kod nas Tehnomanija.rs. Znanje dopunjuje internacionalnim iskustvom u gambling industriji u kompaniji Mozzart, vodećem priređivaču igara na sreću u jugoistočnoj Evropi.

U aprilu 2018. godine pokreće prvi E-Commerce online magazin na Balkanu na adresi www.e-commerce.co.rs, na kome je do sada objavio preko 50 autorskih tekstova na temu internet prodaje, a njegov besplatan E-Commerce Kalendar za 2019. godinu je preuzet više od 700 puta.

Član je Upravnog odbora eCommerce Asocijacije Srbije.

Dragan Dulić, Delhaize

Biografija

Dragan je 2005. diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Subotici na smeru za marketing.

Profesionalnu karijeru započeo je 2004. godine kao brend menadžer u kompaniji Si&Si Group u Subotici, gde je radio kao vođa marketing tima za brendove Gorki List, V Vodka i OR likeri,  kao i na projektu uvođenja brenda « VODA VODA » na srpsko tržište. Polovinom 2006. prelazi u kompaniju Metro Cash&Carry, gde je radio kao poslovođa/direktor u prodajnim centrima u Novom Sadu, Kragujevcu, Beogradu i Subotici, a od 2011. kao Viši rukovodilac operative zadužen za celu mrežu prodajnih objekata u Srbiji.

Od avgusta 2016. pridružio se kompaniji Delhaize Serbia (Maxi, Tempo, Shop&Go) , gde je i sada na poziciji Direktor Tempo hipermarketa, Veleprodaje i Internet prodaje.

Sa svojim timom i kolegama radio je na razvoju Maxi online trgovine, primenjujući znanja i iskustva Ahold Delhaize grupe sa tržišta Belgije, Holandije i Amerike.

Član je Upravnog odbora E-commerce Asocijacije Srbije.

Mihailo Ponjavić, Super Kartica d.o.o.

Biografija

Mihailo je generalni direktor Super Kartica d.o.o., najvećeg koalicionog loyalty programa u Srbiji. Zadužen je za unapređenje kako korisničkog iskustva kroz adekvatnu identifikaciju korisničkih segmenata, tako i digitalnu transformaciju programa, marketing automatizaciju i tehnološki razvoj. Iskustvo u prodaji preselio u digitalni ekosistem gde je izgradio desetogodišnju online ekpertizu pre svega u oblasti digitalnog marketinga.

Član je Upravnog odbora E-commerce Asocijacije Srbije kao i Upravnog odbora IAB Srbija, udruženja koje radi na razvoju, standardizaciji i unapređenju online oglasavanja u Srbiji. Predavač na modulu Digitalni Marketing na E-commerce Akademiji kao i DIMAQ sertifikacionom programu na modulu Programmatic buying & RTB.

Izvršna kancelarija

Milica Paligorić, ECS
Projektni Menadžer Asocijacije

Biografija

Milica Paligorić je rođena 1990. godine u Beogradu. Svoje osnovne studije završila je na Iona College-u (NY,USA) u oblasti finansija. 2014. godine je završila program master akademskih studija – Bankarstvo, biznis i finansije na Beogradskoj bankarskoj akademiji. U Francuskoj je završila studijski program Francuskog jezika i kulture(Université de Nantes/Caen Normandie).

 

Nakon završetka internacionalne profesionalne sportske karijere (košarka), svoju poslovnu je krenula radeći kao tim lider operativnih poslova jedne e-commerce fintech platforme. Nakon toga prelazi u email marketing (B2B i B2C). Radi na različitim projektima u oblasti e-commerca.

 

Milica je projektni menadžer E-commerce Asocijacije Srbije.
Idi na vrh