1. Aleksandre, reci nam par reči o sebi.

Na USAID-ovom Projektu saradnje za ekonomski razvoj predvodim aktivnosti čiji cilj je poboljšanje predvidljivosti i povećanje i stabilnosti poslovnog okruženja, investicija i rasta privatnog sektora. Kroz podsticanje dijaloga i saradnje između javnog i privatnog sektora, radimo na razvoju potencijala domaće privrede koje u kratkom i srednjem roku pružaju prilike za stvaranje novih i rast postojećih biznisa. I tako dolazimo do ključne teme – ecommerce.

Pre ulaska u “razvojni sektor”, radio sam u korporativnom i vodio “legal & compliance“ za region Balkana u kompaniji KBC Securities, delu KBC Grupe. Pored toga, radio sam u finansijskom i poslovnom sektoru u Srbiji i susednim zemljama (Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina)

2. Šta za USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj znači saradnja sa eCommerce Asocijacijom Srbije?

E-Commerce Asocijacija Srbije (ECS) je vodeća institucionalizovana inicijativa privatnog sektora u oblasti elektronske trgovine. Ona obuhvata sve činioce ekosistema: banke i kartične šeme, velike prodavce, logističke kompanije, web prodavnice i platforme, industriju robe široke potrošnje, kompanije za veb medije i poslovnu edukaciju.

Kao takva jedinstvena organizacija, ECS i njeni članovi su posvećen i dragocen partner koji snažno doprinosi našim naporima da zajedno sa državnim i privatnim sektorom ojačamo ecommerce, jedinstvenu priliku pre svega za mikro, mala i srednja preduzeća.

Želeo bih još da istaknem da je saradnja ključ uspeha. Mnoge prepreke koje sprečavaju mala i srednja preduzeća da ostvare rast i uspeh mogu se prevazići saradnjom sa drugim kompanijama i javnim sektorom, deljenjem znanja, unapređenjem propisa i njihove primene.

Takođe, ova jedinstvena saradnja pruža priliku za povezivanje poslovnih subjekata kroz ecommerce i saradnju sa regionalnim asocijacijama.

3. Koje je tvoje viđenje e-commerce tržišta u Srbiji?

Mislim da je ovo tržište velika prilika za potrošače i još veća šansa, ali i obaveza za mikro, mala i srednja preduzeća – šansa koja se ne propušta. Oni koji je ne iskoriste, rizikuju da sutra ne postoje.

Digitalno doba donelo je transformaciju svega: prirode tržišta i proizvoda, načina proizvodnje, načina dostave i plaćanja, nivoa kapitala potrebnog za globalno poslovanje, kao i potreba za ljudskim kapitalom. Digitalno doba unapređuje produktivnost i izlaže kompanije novim idejama, tehnologijama, novim modelima upravljanja i poslovanja i kreira nove kanale za pristup tržištu, uz relativno male troškove. Od ključnog  značaja je da veći broj firmi u Srbiji unapredi digitalno prisustvo i pre svega iskoristi prednosti elektronske trgovine.

Raste svest preduzetnika u Srbiji o novim mogućnostima koje pružaju digitalne tehnologije. Ipak i dalje postoji značajan prostor za dodatni rast znanja i veština neophodnih za poslovanje u digitalnoj eri, kao i primenu tih znanja u poslovanju. Prema istraživanjima našeg projekta (“Anketa 1000 preduzeća”), 71odsto kompanija saglasno je da će značaj e-trgovine kao kanala poslovanja jako porasti na globalnom nivou u narednom periodu, a njih 58 odsto veruje da će se to isto dogoditi i kada je u pitanju Srbija. Iako 66 odsto kompanija ima svoju internet stranu, samo 12 odsto ima elektronsku prodavnicu, a još manje ih nudi opciju plaćanja preko interneta (8 odsto). Čak 81 odsto kompanija koje nemaju elektronsku prodavnicu nisu nikad razmišljale o tome da je uvedu.

Time propuštaju ogromnu priliku, jer prema istom istraživanju, subjekti koji imaju internet stranu i/ili elektronsku prodavnicu imaju mnogo bolje poslovne performanse (ukupni prihodi i neto dobit su mnogo bolji kod privrednih subjekata koji su prisutni na internetu). Najveći rast postižu firme sa elektronskom prodavnicom, čak bez obzira na to da li osvajaju strana tržišta.

4. Kako ocenjuješ uticaj projekata koje sprovodi e-Commerce Asocijacija Srbije na tržište elektronske trgovine i šta očekuješ od budućih aktivnosti?

Projekat na kome upravo zajedno radimo je jedan od ključnih alata da pomognemo privredi da iskoriste šansu koju smo gore pomenuli.

Dovoljno je samo navesti neke od osnovnih prednosti elektronske trgovine, na koje siguran sam nijedan vlasnik malog i srednjeg preduzeća ne može da ostane imun – e – commerce snižava troškove poslovanja, povećava dostupnost proizvoda i pruža priliku za izlazak na strana tržišta. Obezbeđuje lakše informisanje potencijalnih kupaca i pruža prilike o kojima do juče, preduzetnici verovatno nisu ni sanjali. Zvuči dobro i realno je, koliko god se to činilo nemogućim našim poslovnim ljudima, opterećenim svakodnevnim brigama za opstanak i razvoj posla.

Aktivnosti koje asocijacija sprovodi su veoma značajne i pružaju praktičnu podršku svima iz MSP sektora koji su zainteresovani za elektronsku trgovinu. Kroz E-Commerce Akademiju i edukativne seminare širom Srbije, započete prošlog meseca u Pirotu, predstavnici malih firmi mogu da od vodećih stručnjaka u zemlji dobiju konkretna znanja o tome kako napraviti web shop, kako uvesti online plaćanja, organizovati procese, voditi digitalni marketing, organizovati logistiku i dostavu, ali i biti u potpunosti legalan, usklađen sa svim pravnim i poreskim obavezama.

Time dobijaju praktična i primenljiva znanja, kojima će moći da ubede onih 81% vlasnika koji nemaju elektronsku prodavnicu i nikad nisu razmišljali o tome, da krenu konačno u ecommerce, i budu spremni da ga odmah vode.

5. Da imaš magični štapić, šta bi prvo promenio na domaćem tržištu elektronske trgovine?

Kao potrošač – da mogu svuda da “snimim” karticu, ali i da mogu da dobijam što više proizvoda na kućnu adresu za pola sata nas, nije to za nas, nismo mi za to”

6. … i za kraj – šta si poslednje kupio online? 🙂

Garderobu iz Engleske i namirnice iz IDEA 🙂