Dragana i Jelena vode tim Uradi-Zaradi, koji na inovativan način, putem online platforme, pomaže pri kreiranju „belog“ tržišta za rada, naročito za ranjive kategorije, najviše samohrane majke.

Platforma Uradi – Zaradi prvenstveno je zamišljena da poveže sugrađane za 6 različitih lokalnih usluga među kojima su bile nabavka namirnica i čuvanje ljubimaca, a potom su odlučile da se gokusiraju da ova platforma postane broj 1 u pouzdanim uslugama čišćenja i peglanja. Ovu platformu čini preko 7,000 članova koji su spremni na rad of kojih su se njih 1,000 prijavili za ove usluge pre više od 2 godine. Nakon proglašenog vandrednog stanja u celom svetu kao i kod as morale su da se prilagode i time je nastao projekat Samoizolacija vaša – briga naša?, namenjen da pomogne ljudima koji ne smeju da izađu iz kuće. Pružaju se usluge odlaska u prodavnicu, apoteku kao i šetanje pasa, to jest usluge koje su najosnovnije i najpotrebnije tokom karantina.

Date usluge poručuju se putem njihovog sajta, dostvaljanjem spiska namernica koji preuzimaju naši članovi koji se nalaze u okolini kupca. Celu uslugu i nabavku mogu da plate online – putem m-bankinga i bezkontaktno preuzmu porudžbinu. Usluga je trenutno dostupna samo u Beogradu, ali omogućava ljudima iz unutrašnjosti da poruče za svoje starije članove porodice koji žive u Beogradu. Takože rade na tome da Vlada RS podrži da se usluge prošire na teritoriju cele Srbije.

Usluge će trajati dokle god bude bilo potrebno, jer iako je navedeno 30 dana, niko od nas ne zna koliko će trajati ova trenutna situacija. Plan za dalje im je da povežu male proizvođače preko svoje platforme i da formiraju listu preporučenih proizvoda koju će njihovi klijenti moći da poruče, da uz regularno čišćenje imaju i redovnu dostavu svojih omiljenih proizvoda. Garantuju vam sigurnos njihove platforme, jer svi članovi u protekle tri godine do sad prolaze kroz stroge selekcije, kao i zdravstvene mere propisane od strane državnih organa (svi članovi su u obavezi da nose maske, rukavice i da vode računa o sopstvenoj higijeni i pranja ruku). Sve komentare prethodnih kupaca kao i njihove utiske možete pročitati na sajtu Uradi-Zaradi.

Uradi-zaradi je potpisivanjem saradnje sa platnom institucijom iPay omogućio korisnicima celokupne usluge plaćanja karticama, ovo je jedan od novijih inicijativa da u Srbiji zaživi plaćanje usluga online. Ova usluga bila je predvićena da se pokrene u maju mesecu, ali zbog novonastale situacije biće dostupna kada se situacija vrati u normalu.