Marija, kao deo Digital tima Sport Vision, imala si prilike da se sustretneš sa različitim rešenjima u oblasti e-commerca…. Na šta sve treba obratiti pažnju kada se bira platforma?

Prilikom odabira e-commerce platforme treba obratiti pažnju na ceo digitalni e-com sistem u okviru kog jedna e-com platforma treba da se implementira uzimajući u obzir biznis ciljeve, potrebe kupaca, tržišne uslove, postojeću tehnološku infrastrukturu, poslovne procese i tim.

U sklopu tvog modula CHOOSE THE RIGHT PLATFORM, šta ocekujes da tvoji polaznici nauče?

Očekujem da polaznici modula CHOOSE THE RIGHT PLATFORM steknu znanje o različitim faktorima koje treba da uzmu u obzir tokom odabira platforme za svoj brend, da razumeju mehanizme, prednosti i izazove različith e-com platformi na svetskom i lokalnom tržištu i da steknu neophodnu samouverenost prilikom donošenja ove važne odluke za svoj biznis.

Kojim predavanjima eCommerce Akademije bi ti zelela da prisustvuješ?

Svim. Predavači su, svako u svom domenu, eksperti za određenu temu i nemam sumnje da ću sa svakim predavanjem naučiti nešto novo. Posebno se radujem predavanjima Ecomm Operations i Agile Project Management & Hosting. Prvo, zbog uticaja na e-com platformu i vice versa, drugo jer skaliranje i unapređenje e-com biznisa i korisničkog iskustva podrazumeva veći broj projekata koji teku paralelno što je
realnost koju živim svakodnevno sa svojim kolegama. Nadam se da ću sa svakog od ovih predavanja izaći pametnija i da ću nova znanja uspeti da prenesem timu koji vodim i timovima sa kojim sarađujem.

Koji bi bio prvi savet za preduzetnike koji žele da izaberu ecommerce kao kanal poslovanja – u smislu
izbora prave platforme?

Start small. Odaberite platformu sa kojom možete verodostojno da iskomunicirate svoj brend vizuelno, koju možete relativno brzo da podignete i što pre validirate svoju biznis ideju uz obavezno obraćanje pažnje da platforma ima integraciju sa metodama plaćanja i dostave relevantnim za vaše tržište.

Koja ti je omiljena shopping platforma (UX/UI)?

Moram priznati da sam naklonjena Shopify-u i to ne samo iz kupceve perspektive kad je UX/UI u pitanju, već i iz UX/UI perspektive jednog preduzetnika koji želi da podigne web shop.

Edukacija je krucijalna u personalnom razvoju, koji su tvoji omiljeni izvori edukacije?

Zavisi dosta od teme ali ako moram da izdvojim nekoliko neka budu MIT Executive Education, Interaction Design Foundation, McKinsey & Company i Udemy.