Koliko smo samo puta čuli da se jednom izgubljeno poverenje teško vraća?

Činjenica je da se poverenje kupaca veoma teško stiče, a sa druge strane izuzetno lako gubi. U današnje vreme, vreme online trgovine, nove prodavnice imaju problem da steknu preko potrebno poverenje kupaca.

Prema istraživanju Baynard Instituta objavljenom prošle godine, jedan od Top 5 razloga za napuštanje korpe jeste nepoverenje kupca u bezbednost online kupovine na određenom sajtu.

Poverenje kupaca se gradi vremenom, ali i tehničkim i bezbednosnim unapređenjima vaše online prodavnice.

Potrebno je da budete svesni da vam kupac daje svoje lične podatke prilikom porudžbine. Kako podatke za dostavu, tako i podatke sa kartice prilikom plaćanja, pa ste, samim tim, u obavezi da ga uverite da je sajt bezbedan.

To je samo jedan od razloga zašto je E-Commerce Asocijacija Srbije omogućila svojim članovima internacionalnu oznaku kvaliteta Safe.Shop, čiji je neposredni cilj upravo povećanje kredibiliteta online kupovine.

Safe.Shop Trustmark je internacionalna oznaka kvaliteta za povećanje kredibiliteta online kupovine, a E-Commerce Asocijacija Srbije nastoji da poveća kvalitet internet prodavnica u Srbiji.

E-Commerce Asocijacija Srbije je napravila partnerstvo sa globalno prepoznatim trustmarkom, kako bi doprinela zajedničkom napretku u industriji. Safe.Shop, kao izdavalac, je treće lice, proverava način obavljanja elektronske trgovine i njen kvalitet, kao i legalnost trgovca.

Na ovaj način se stiče poverenje, kako domaćih, tako i stranih kupaca, a ujedno predstavlja dokaz upotrebe najviših standarda u praksi.

Pored trustmark oznake, poverenje kupaca ćete takođe podići na viši nivo instaliranjem adekvatnog SSL sertifikata, kao i postavljanjem pratećih logotipa izabrane platne institucije.

Pozivamo vas da se pridružite E-Commerce Asocijaciji Srbije, a stručne kolege će Vam pomoći da povećate poverenje u online kupovinu na vašem sajtu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *