Black Friday je jedan od najuzbudljivijih dana u godini koji mnogi nestrpljivo iščekuju svakog novembra. Pošto veliki popusti čine Black Friday idealnim danom za kupovinu nove tehnike, pitali smo direktora Eklix-a, Nemanju Tolimira kako pripremaju svoj web shop za taj dan.
Koliko ranije počinjete sa pripremama?
Sa pripremama za Crni petak počeli smo dva meseca ranije jer nam je cilj bio da svojim vernim kupcima, kao i potencijalnim novim, obezbedimo odlične cene i širok asortiman artikala. Zbog toga smo se potrudili da obezbedimo primamljive popuste i proširimo ponudu velikim brojem novih brendova, te svako ko poseti našu internet-prodavnicu može da pronađe ono što mu odgovara i iskoristi odličnu akcijsku ponudu.
Na šta je posebno važno obratiti pažnju prilikom pripreme web shopa namenjenog prodaji tehnike?
Veoma je važno obezbediti što veću ponudu proizvoda. Takođe, kada kupac poseti našu internet-prodavnicu i razmišlja koji artikal da kupi, potrebno je da ima sve podatke o njemu kako bi lakše doneo odluku i poručio baš preko našeg sajta. Zbog toga nam je važno da navedemo sve tehničke specifikacije proizvoda i omogućimo kupcima što lakše snalaženje kroz veliki izbor televizora, monitora i laptop računara. Ako kupac ima neku nedoumicu u vezi sa proizvodom, možda
neće pozvati vaš call centar, već će informacije potražiti na nekom drugom sajtu. Tada dolazite u opasnost da izgubite potencijalnog kupca jer postoji mogućnost da poruči na sajtu koji nudi sve potrebne informacije. Zato smo intenzivno radili na tome da svojim potencijalnim kupcima obezbedimo sve podatke o artiklu. Pored velike ponude i obezbeđivanja
dostupnosti informacija, vrlo je bitno ponuditi konkurentne cene jer je cena često odlučujući faktor prilikom kupovine, a naročito u slučaju onlajn-kupovine gde kupci brzo i lako mogu uporediti cene svih prodavaca na internetu. Kako bi naša internet-prodavnica bili konkurentna, mi smo se, pored velikih popusta, odlučili na dodatne pogodnosti kao što su besplatna poštarina i poklon-vaučer za kupovinu u toku akcije.
Kako je pandemija Covid-19 uticala na ovogodišnju pripremu i po čemu se razlikuje od prethodnih godina?
Pandemija je značajno uticala na digitalnu pismenost građana jer su mnogi bili prinuđeni da kupovinu obavljaju preko interneta, što im je kreiralo pozitivnu percepciju o ovom vidu trgovine. Pozitivno iskustvo, koje su stekli kroz taj proces, otklonilo je sumnju u sigurnost onlajn-kupovine i počeli su više i slobodnije da kupuju preko interneta. To smo i mi osetli kroz značajno veći broj porudžbina, tako da smo morali ubrzano da se prilagođavamo novoj situaciji. Eklix je mala i mlada internet-prodavnica. Tek smo na početku i treba još puno da učimo i radimo kako bismo se takmičili sa divovima koji već dugo postoje na tržištu i koji su, kao brend, prepoznatljivi kod kupaca. U toj borbi mnogo nam pomažu naši kupci jer se trudimo da kroz njihova pitanja i sugestije shvatimo šta je ono što nedostaje našoj internet-prodavnici. U skladu s tim smo se pripremali i za ovu akciju. Intenzivno smo radili na povećanju broja dobavljača kako bismo proširili svoju ponudu. Tako smo, između ostalog, obezbedili zaista širok asortiman tehnike, na čemu nam je i bio fokus u drugoj polovini ove godine, a naročito sada za akciju Crni petak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *