Black Friday je jedan od najuzbudljivijih dana u godini koji mnogi nestrpljivo iščekuju svakog novembra. Pošto veliki popusti čine Black Friday idealnim danom za online kupovinu i zahtevi za isporukom značajnoporastu, pitali smo zamenika direktora Nikolu Riznića, kako se vodećadomaća kurirska službe, D Express priprema za za taj dan.
Koliko ranije se počinje sa pripremama za Black Friday?
Već neko vreme traju pripreme, a svake godine počinjemo sve ranije. Prvo od čegapočinjemo je analiza prethodnih godina. Na osnovu podataka o broju pošiljka iz prethodnih godina i projektovanom rastu prometa za Black Friday planiramo kapacitete koji su nam potrebni da bismo obradili sve pošiljke u što kraćem roku. Takođe, veoma su nam važne informacije od naših klijenata i u ovom periodu komuniciramo sa njima kako bismo dobili informacije o njihovim procenama i očekivanjima na osnovu kojih pravimo dalji plan. Po potrebi, a za velike klijente organizujemo i vanredna preuzimanja a kako bismo pravilnije rasporedili pošiljke i uticali na to da se peak rasporedi na više dana.
Na šta je posebno važno obratiti pažnju prilikom pripreme logistike na Black Friday da bi proizvod uspešno stigao od prodavca do kupca?
Najvažnija je dobra komunikacija i organizacija između logistike i online prodavaca. Svakako su u prednosti online prodavci koji su integrisani sa kurirskom službom jer se na taj način vrši brža razmena podataka i obrada pošiljka. Integracija prodavcima omogućava da u kratkom roku otpreme veliki broj pošiljaka i da imaju punu kontrolu i uvid u kompletan proces isporuke u realnom vremenu. Na prodavcima je da u svojim skladištima ili radnjama organizuju da se pošiljke u što kraćem roku zapakuju i pripreme za dostavu, a na logistici je da obezbedi dovoljne kapacitete za preuzimanje i što efikasniju isporuku, tj. što manji broj neisporučenih pošiljaka.
Kako je pandemija Covid-19 uticala na ovogodišnju pripremu i da li se i po čemu razlikuje od prethodnih godina?
Iako nas je pandemija sve iznenadila i poremetila nam poslovanje jer smo se u kratkom roku morali prilagoditi situaciji, ona je na neki način bila i priprema za kraj godine i povećani obim posla koji nose Black Friday i Nova godina. Kako već nekoliko meseci radimo u režimu koji je prilagođen trenutnoj situaciji, porast broja pošiljka koji očekujemoneće biti iznenađenje za nas i smatramo da čekamo Black Friday spremni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *