Black Friday je jedan od najuzbudljivijih dana u godini koji mnogi nestrpljivo iščekuju svakog novembra. Pošto veliki popusti čine Black Friday idealnim danom za obnovu garderobera, pitali smo Marijanu Matić, marketing direktorku vodeće modne kompanije u Srbiji, Afrodita Mode Collection, kako pripremaju svoj web shop za taj dan.
Koliko ranije počinjete sa pripremama?
U našoj kompaniji pripreme za Black Friday počinjupočetkom novembra kada se donosi odluka o visini popusta i za koje artikle i ove godine ćemo Black Friday promovisati online. Čim odredimo visinu popusta i na koje artikle se isti odnose, u program se ubacuju nivelisane cene. Pošto očekujemoveći obim posla u magacinu za odvajanje i pakovanje robe, kutije za slanje su spremne a kolege će imati produženo radno vreme.
Na šta je posebno važno obratiti pažnju prilikom pripreme web shopa u modnoj industriji na Black Friday?
Za svaki modni web shop najbitnije je da se dobiju informacije brzo i jednostavno (cena, dostupne veličine, sirovinski sastav, izgled artikla odpozadi…), kvalitetne slike i da na sajtu postoji tabela veličina. Ono sto nudimo posetiocima sajta AMC-a jeste dostupnost u prodavnicama, odnosno prilikom odabira boje i veličine artikla, sajt pokaže spisak maloprodajnih objekata gde se artikal nalazi. Kada je sama akcija Black Friday u pitanju, nivelacija cena mora da se odradi tačno na vreme jer ljudi vole odmah da vide koliko uštede kupujući baš u tom trenutku.
Kako je pandemija Covid-19 uticala na ovogodišnju pripremu i po čemu se ona razlikuje od prethodnih godina?
Pandemija Covid-19 je unela velike promene kada je osmišljavanje akcije u pitanju jer ne možete da pozivate ljude na kupovinu artikala i da je broj osoba u butiku ograničen. Zato ćemo ove godine imati više akcija na online shop-u kako bi omogućili našim damama da bezbedno uživaju u kupovini AMC artikala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *