Reci nam nešto ukratko o sebi i kompaniji u kojoj radiš

Ja sam Kristina Vuković i bavim se digitalnim marketingom preko 6 godina. Moje primarne oblasti interesovanja su Content Marketing, Digital / SEO Copywriting i e-commerce Marketing. Poslednje dve godine zaposlena sam u kompaniji Sargon Creative Media, full-service digitalnoj agenciji, na poziciji Digital Marketing Executive-a. U okviru našeg portfolia imamo i veliki broj e-commerce klijenata, pa se tako javila potreba za konstantnim usavršavanjem u toj oblasti.

Bila si deo „eCommerce Akademija“ programa, da li ti je to pomoglo da stekneš širu sliku i spoznaš korake koji su potrebni pri pokretanju jednog e-commerce biznisa?

Ovaj program mi je omogućio da proširim svoje e-commerce vidike i skrenuo mi pažnju na neke pojedinosti ili strategije sa kojima se ranije nisam susretala. Od stručnjaka koje sam imala prilike da čujem, dobila sam ideje u pogledu mogućih optimizacija postojećih kampanja, ali i pokretanja novih.

Čula sam neke potvrde dosadašnjih pretpostavki, ali i spoznala u čemu potencijalno grešim. Kako je e-commerce “živa” oblast, bilo je korisno čuti više o trendovima u okviru iste, kako bi se oni kasnije mogli implementirati na konkretne projekte.

Definitivno mi je pomoglo.

Moji dalji planovi su da sve naučeno implementiram u svom svakodnevnom radu sa klijentima iz e-commerce industrije. Svakako ću optimizovati, testirati i inovirati postojeće kampanje i način rada, radi maksimizacije rezultata i ultimativno – zadovoljstva klijenata.

Da li je neko predavanje ostavilo poseban utisak na tebe?

S obzirom na to da dolazim iz sveta Digitalnog Marketinga, logično je da je na mene poseban utisak ostavila čitava serija predavanja iz ove oblasti. Izdvajam predavanja “Uvod u digitalni marketing i e-mail marketing” Mihaila Ponjavića i “Marketing koji prodaje” od Ivana Kordića kao najkorisnije za mene.

Iako već odavno nisam u uvodnoj fazi, bilo je korisno vratiti se na osnovu “struke”, a to je svakako određivanje strategije na osnovu ponašanja kupaca.

Ukoliko te neko pita za savet, da li da bude deo “eCommerce Akademija” programa ili ne, šta ćeš odgovoriti?

Pre nego što sam pogledala prvo predavanja, znala sam da će mi se Akademija svideti. Preporučila bih je svima koji žele da pokrenu svoj e-commerce biznis, kao i kolegama iz marketinga i advertajzinga koji su u potrazi za kvalitetnim programom radi usavršavanja svojih veština.

I za kraj, koja je poslednja stvar koju si kupila online?

Poslednje što sam kupila online je knjiga “Buđenje želja: Šta motiviše kupce” od Ernesta Dihtera, sa sajta jedne online knjižare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *