Katarina, recite nam nešto ukratko o sebi i kompaniji u kojoj radite?

Veliki pozdrav svim koleginicama i kolegama iz sveta digital marketinga i e-commerce biznisa od Katarine Milovanović iz kompanije Emmezeta! U kompaniji Emmezeta, koja se bavi prodajom nameštaja, tehnike i dekoracije za ceo dom, zadužena sam za digital marketing za Emmezetu Srbija. Kompanija Emmezeta u Srbiji s uspehom posluje više od pet godina, a u Hrvatskoj je lider na tržištu više od decenije.

Bili ste deo „eCommerce Akademija“ programa, koliko Vam je učešće pomoglo i dalo Vam smernice za dalje poslovne korake?

Svaka edukacija u biznisu koji se razvija velikom brzinom kao što je e-commerce je od izuzetne koristi za svakoga ko želi kako da prati, tako i da postavlja trendove. Situacija koja je zadesila ceo svet u 2020. godini, u e-commerce biznisu zapravo je nespremnim dočekala samo one koji se razvoju svojih online usluga nisu u potpunosti posvetili u godinama pre.

Kompanija Emmezeta, koja neprestano radi na razvoju svoje omnichannel retail strategije, ovaj izazov je videla kao priliku i potvrdu ispravnih marketinških odluka u godinama pre pandemije, a i kao motivaciju da nastavimo još kreativnije i inovativnije u svemu što radimo. Tu pre svega mislimo na ulaganje u ponudu proizvoda, razvoj usluga, digitalne marketinške kanale i osmišljavanje novih mogućnosti za efikasnu online trgovinu koja kupca i njegovo iskustvo stavlja na prvo mesto.

Upravo program „eCommerce Akademija“ svojim polaznicima daje početne ideje i informacije u kom smeru bi trebalo da razvijaju svoje digitalno poslovanje, iako je prava snaga zapravo uvek u hrabrosti i idejama samih trgovaca.

Da li je neko predavanje ostavilo poseban utisak na Vas?

Svaki predavač je pokrio različite, korisne teme za e-commerce, tako da svi zaslužuju pohvale. Takođe, izuzetno je značajno što su predavači ljudi iz e-commerce biznisa, s bogatim, višegodišnjim iskustvom u Srbiji. Uvek su najkorisnija predavanja koja se bave konkretnim izazovima i problemima s kojima se u svakodnevnom poslovanju jedan webshop može susresti. A kada se tema jasno postavi, onda takva vrsta predavanja daje i jasne predloge i rešenja u realnim situacijama.

Teorijska znanja su neophodna osnova, a praktična znanja, iskustvo, ideje, otvorenost za promene i hrabrost pokreću biznis napred. A, naravno, samo kvalitetan proizvod, usluga i korisničko iskustvo uz dobar i složan tim okupljen oko prave ideje koja se stalno razvija, napreduje i prati puls kupaca i vremena – garant su dugovečnosti biznisa.

Da li biste preporučili “eCommerce Akademija” program i drugim kolegama u kompaniji Emmezeta?

„eCommerce Akademija“ program bih apsolutno preporučila, jer svako deljenje iskustava sa koleginicama i kolegama iz istog biznisa je dragoceno. Takođe, kada poslovno okruženje napreduje i postoji podrška u okviru e-commerce zajednice, onda i pojedinačni biznisi imaju osnovu za napredak. Naravno, na to utiču i prilike u svetu, kao i u državi i regionu, stepen razvoja tržišta i niz drugih okolnosti. Ali, sticanje novih znanja i veština je pre svega na pojedincu. Danas je do tih znanja i veština lakše doći i brojne mogućnosti zaista postoje.

Baš zato što su brojne treba ih pažljivo izabrati.

I za kraj, šta ste poslednje kupili online?

Redovno kupujem online različitu vrstu robe, kao i ulaznice za koncerte i muzičke festivale. Naravno, to uvek činim putem web shopova u koje imam poverenja, provereni su, sertifikovani, sa kvalitetnim korisničkim iskustvom i pogodnostima za kupce. Poslednje što sam poručila je poklon za prijatelja – pre-order Pop! figurice Chrisa iz benda Pet Shop Boys, sa zvaničnog web shopa ovog benda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *