Aleksandra, kako je došlo do toga da strukovni inženjer PTT saobraćaja, postane eCommerce menadžer u modnoj industiji?

Moj poslovni put u kompaniji Eminent doo (Legend World Wide) počinje 2015 godine, kada sam kao sveže diplomirani strukovni inženjer PTT saobraćaja, tražila priliku za bilo kakav posao i zaradu, gde počinjem da radim kao prodavac. Naizgled običan posao koji sam posmatrala kao prolazno rešenje, postaje temelj za moj profesionalni put i razvoj karijere. Politika i pozitivna praksa kompanije Eminent doo je da profiliše, neguje i usmerava talente i one koji imaju želju za rastom i usavršavanjem. Tako sam vrlo brzo dobila dobila šansu da radim na poziciji marketing asistenta, a zatim na poziciji E-commerce menadžera, na kojoj radim već 2 i po godine.

Legend World Wide je brend koji ove godine slavi 25 godina svog postojanja, koliko dugo postoji web shop i da li se nešto promenilo od tada?

Web shop postoji 8 godina, i da, promenilo se puno toga. Prošli smo razne transformacije, kako vizuelne, tako i tehničke i operativne. Biću slobodna da kažem da smo puno napredovali, naučili i da se uspešno prilagođavamo promenama koje donosi ovako dinamičan poziv. Svaka promena koja se desila u proteklih 8 godina, proistekla je iz misije brenda Legend World Wide, a to je da konstantno poboljšavamo proizvode i usluge kako bismo što bolje zadovolji potrebe potrošača.

U jedanaestoj po redu akciji Moj izbor, potrošači su svojim glasovima izabrali najbolje domaće proizvode i brendove u Srbiji, gde ste osvojili nagradu u kategoriji “Obuća, odeća i proizvodi od tekstila”, koliko vam je značajna ova nagrada s obzirom da dolazi direktno od potrošača?

Tako je, Legend World Wide je četvrti put osvojio priznanje potrošača “Moj izbor”, a ovogodišnja nagrada nam je posebno draga, s obzirom da dolazi kao kruna uspeha u godini kada proslavljamo 25 godina postojanja. Neopisivo smo srećni zbog činjenice da priznanje “Moj izbor” dolazi direktno od potrošača, jer smo kao brend od samog starta okrenuti upravo ka željama i potrebama potrošača. Upravo ovo priznanje pokazalo nam je da smo na dobrom putu i da je sav trud koji ulažemo kako u kolekcije i proizvode, tako i u kontinuiranu i blisku kominikaciju sa potrošačimo, ono što oni zaista prepoznaju kao veliku vrednost.

Da li ste u poslednjih godinu dana zabeležili porast vrednosti prosečne korpe, ili porast broja artikala u samoj transakciji?

U poslednjih godinu dana, kao i mnogi, beležimo rast svih parametara, pa tako i vrednost prosečne korpe i broj artikala po računu.

Koje opcije plaćanja su dostupne vašim online kupcima a koje u maloprodajnim objektima? Procentualno, koja opcija je zastupljenija?

Našim online potrošačima su dostupne opcije plaćanja pouzećem, elektronski, virmanom, kao i kredinim karticama sa mogućnošću podele na rate. Procentualno se potrošači i dalje radije odlučuju za plaćanje pouzećem, iako beležimo tendenciju rasta elektronskog plaćanja.

Potrošačima u maloprodajnim objektima su pored plaćanja kreditnim i debitnim karticama i gotovinskog plaćanja, dostupne i opcije plaćanja čekovima građana, kao i putem administrativnih zabrana. U maloprodajnim objektima se potrošači najčešće opredeljuju da transakciju izvrše karticama ili gotovinom.

Na koji način vidite budućnost eCommerca, šta nas očekuje i na čemu treba najviše da radimo kako bi održali rast etrgovine?

Smatram da će u narednom periodu za online trgovce biti izazovno održati tendenciju rasta koja je zabeležena u prethodnom periodu. Mislim da će se vremenom iskristalisati koji igrači su spremni na tržišnu utakmicu u kojoj pobeđuju oni koji su zaista spremni da konstantno testiraju, inoviraju i da se prilagođavaju novim zahtevima.

Verujem da najviše treba da radimo na upoznavanju kupaca, njihovih potreba, kao i personalizovanom pristupu.

I za kraj, koja je poslednja stvar koju ste kupili online?

Autosedište za ćerkicu na sajtu kliklak.rs. Kao mama desetomesečne bebe svakodnevno multitaskujem privatnim i poslovnim obavezama, pa tako, kao nikada do sada uživam u online kupovini najrazličitijih kategorija i vrsta robe, jer mi pre svega, neizmerno štedi vreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *