Mirko Bunčić je direktor marketinga u kompaniji Extreme Intimo, ali u njegovom potfoliju ima mesta i za posao predavača na Fefa fakultetu, kao i za osnivača jedne porodične priče nazvane Igra ukusa. U nastavku možete da pročitate na koji način on vidi budućnost eCommerca, šta nas očekuje i na čemu treba da radimo.

Mirko, na čuveno pitanje “recite nam nešto više o sebi”, šta odgovarate?

Uh, uvek nezahvalno pitanje. Do juče sam bio agencijski čovek. Ekipa iz Leo Burnett-a me je uvela u svet marketinga, potom sam promenio par agencija i sarađivao sa velikim brojem brendova. Trenutno sam na tri strane: Marketing direktor Extreme intima, osnivač jednog predivnog preduzetničkog poduhvata zvanog Igra ukusa i predavač na FEFA fakuletu.

Koliko dugo već postoji Extreme intimo webshop?

Extreme intimo webshop postoji više od deceniju. Ako ćemo metaforično da gledamo na to, reklo bi se da smo preležali sve dečije bolesti i da polako sazrevamo kada je u pitanju internet prodaja. eCommerce raste iz godine u godinu, pa se posebno trudimo da radimo na razvoju internet usluga.

Činjenica je da veliki trgovinski lanci u svetu zatvaraju svoje poslovnice i stavljaju fokus na eCommerce. Kakva je situacija kod vas i kako se prilagođavate novim navikama modernih kupaca?

Nama je webshop radnja broj 1. To je bila situacija i pre ovog ludila koje nas je zahvatilo zbog pandemije i iskreno verujemo da je pandemija samo bila katalizator, kako bi se neke neminovne stvari ubzrale. Kultura Extreme intima je takva da se uvek radi na poboljšanjima, kako svake nove kolekcije, tako i iskustva koje naši ljudi imaju prilikom korišćenja webshopa. Uvek ima prostora za napredak i naš zadatak je da sutra budemo bolji nego danas.

Puno se priča o važnosti i implementaciji novih načina plaćanja, koje sve opcije su dostupne vašim online kupcima, a koje u u Extreme intimo poslovnicama?

Mi smo se uvek trudili da našim ljudima ponudimo ono što žele, pa tako i kada su opcije plaćanja u pitanju. Neminovno je da je još uvek plaćanje pouzećem dominantno, pogotovu kod prvih kupovina. Kartice se polako probijaju online, dok su u radnjama već postale ravnopravan konkurent kešu.

Na koji način vidite budućnost eCommerca, šta nas očekuje i na čemu treba da radimo kako bi održali rast e-trgovine?

Na iskustvu. Mi smo i dalje skeptično tržište, kojem treba još vremena kako bi online kupovina postala navika. Potrebno je da čovek doživi i da to što doživi, razbije one predrasude koje ima pre same kupovine. Isto tako, momenat dostave je veliki izazov sa kojim se svi susrećemo i tu verujem da postoji veliki, ma ogroman prostor za unapređenje upravo tog iskustva o kom pričamo.

I za kraj, koja je poslednja stvar koju ste kupili online?

Edukativna igračka za bebu. (smeh)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *