Logotip je simbol svega za šta se jedan brend zalaže i jasan vizuelni znak koji klijenti prepoznaju i veruju mu – ali to nije sve. Logo postaje i moćno oružje koje potrošačima daje jasnoću o tome šta su kupili i od koga su to kupili, uklanja zabunu u transakcijama, smanjuje povraćaj sredstava, proširuje prisustvo brenda i poboljšava korisničko iskustvo. Kako?

Rešenje za veću transparentnost transakcija je Ethoca (pun naziv Ethoca Consumer Claritykoju razvija istoimena kompanija koja posluje u sklopu Mastercard-a. Ovo rešenje pruža jasniji pregled informacija od značaja za korisnika, kao što su logotip, poslovno ime i lokacija prodajnog mesta. U praksi to znači da, nakon što potpuno besplatno postave svoje logotipe na platformi  logo.ethoca.com, trgovci svoje brendove čine prepoznatljivijim jer se ti logoi povezuju sa odgovarajućim transakcijama i pojavljuju u bankarskim izvodima koje potrošači redovno dobijaju i proveravaju.

Prednosti za trgovce i kupce su jasne – na ovaj način se povećava i vidljivost brenda trgovca, kao i zadovoljstvo kupaca. Dodatno, na ovaj način je moguće izbeći neosnovane reklamacije nastale zbog neprepoznavanja transakcije čije rešavanje oduzima vreme i resurse. Pored toga što se obezbeđuje prikaz logotipa, a time i vidljivost brenda u različitim aplikacijama za digitalno bankarstvo, napor i troškovi koji nastaju kao posledica reklamacija se smanjuju.

U nastavku je primer koji prikazuje ekran mobilne aplikacije banke pre i posle integracije ove usluge.

ethoca

 

Rešenje kompanija Mastercard i Ethoca posebno je relevantno u digitalnoj eri, kada popularnost onlajn i mobilnog bankarstva raste izuzetno brzo. Mastercard poziva trgovce širom sveta da se uključe u ovu inicijativu u skladu sa instrukcijama u nastavku:

  • Kliknite na link: https://logo.ethoca.com i odaberite Get started now
  • Prebacite logotip u traženom formatu i unesite tražene podatke u formu, uz upload logotipa
  • Potvrdite slanje logotipa i podataka klikom na Submit

Više detalja o ovoj inicijativi možete da pronađete na logo.ethoca.com.

Ethoca rešenje će uspostaviti veću transparentnost transakcija što će značajno unaprediti korisničko iskustvo u kanalima digitalnog bankarstva, a potrošačima će dati mir i osećaj kontrole nad sopstvenom potrošnjom. Iz perspektive izdavalaca kartica, ovo će povećati interakciju korisnika kartica sa digitalnim kanalima banke, a trgovci će dobiti poboljšanu vidljivost brenda. Takođe, i banke i trgovci imaće koristi od manjeg broja potrošačkih poziva i žalbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *