Upoznajte Mariju Pasuljević prvu izvršnu direktorku eCommerce Asocijacije Srbije. Marija je poslovnu karijeru gradila od Evrope, preko Azije do Amerike, a ove avanture su je vodile od modne industrije, preko industije upaljača, pa do gejminga. Rođena je u Švedskoj, školovala se u Americi i Italiji i radila širom sveta, a potom se vratila u Srbiju, odakle je potekla, kako bi svojim znanjem i iskustvom donela svetske trendove poslovanja u našu zemlju.

Kao dobar poznavalac digitalne industrije i osoba koja je kroz svoj radni vek vodila različite timove i projekte, Marija će kao izvršni direktor doneti različite novine na polju poslovanja eCommerce Asocijacije Srbije i sasvim sigurno uneti novu energiju i prostor za dalji rast i razvoj i asimilaciju u svetske internet tokove.

Marija je profesionalnu karijeru započela u oblasti advertajzinga u Njujorku i imala priliku da radi sa brendovima kao što su David Yurman, Mikimoto, Vera Vang i drugi. Posle master studija u Milanu na SDA Bocconi univerzitetu, vraća se u Švedsku i u kompaniju L’Oreal. 

Nakon više od petnaest godina radnog iskustva na različitim pozicijama u kompaniji L’Oreal, zatim u multinacionalnoj kompaniji BIC, koja je jedna od najpoznatijih svetskih proizvođača brijača, gde je bila odgovorna za globalne projekte, kao i karijere u gejming industriji u Srbiji u kompaniji Nordeus, Marija je odlučila da svoje znanje i iskustvo primeni u e-commerce industriji, koju vidi kao temelj poslovanja budućnosti

Vodi se idejom da se proces učenja nikada ne završava, što potvrđuje i činjenica da je tokom prošle za sve nas haotične godine, završila i druge master studije u oblasti digitalnog marketinga, a ove godine, u  septembru je započela i  Executive MBA.

Na novoj poziciji izvršne direktorke Asocijacije, Pasuljević će, u dogovoru sa Upravnim odborom Asocijacije, koordinirati aktivnostima Asocijacije, kreirati sadržaje, planove, budžete, definisati dalji strateški razvoj, graditi odnose sa relevantnim organizacijama i institucijama iz privatnog, javnog i civilnog sektora i voditi tim Izvršne kancelarije.

“Ono zbog čega sam poželela da nastavim da gradim karijeru u eCommerce Asocijaciji Srbije je direktno povezano sa ciljevima Asocijacije. Rad zajednice na podizanju standarda e-commerce industrije u Srbiji, razvoju opšte digitalizacije društva i edukaciji potrošača i trgovinskog sektora, dovoljni su razlozi da verujem da Srbija može da sustigne i najrazvijenije zemlje sveta, a ja želim da budem deo te priče,” objašnjava Marija.

Marija ističe i da zajedno sa našim članicama treba da radimo na promociji sigurne internet trgovine, da pratimo trendove u svetu i da se ne plašimo promena. Smatra da je rad na poboljšanju samog korisničkog iskustva, ubrzanju procesa kupovine, procesa plaćanja i rad na poboljšanju same logistike i dostave proizvoda, kao i edukacija, ključ za rast i razvoj. eCommerce Akademija je sjajan online edukacioni program koji obuhvata sve procese koji čine digitalni ekosistem, koji su važni da bi se uspostavio dobar web shop, kao i sve ono na šta treba da obratite pažnju kada skalirate svoje procese. 

eCommerce zajednicu Srbije očekuje aktivna jesen i zima, uz već započete aktivacije, Akademija je u toku, a uskoro organizujemo i prvi Hot Spot eCommerce Awards, centralni ecommerce dogadjaj u Srbiji na kraju godine koji će okupiti delegate različitih kompanija koji su svojim radom i zalaganjem postigli velike rezultate.

“Svakodnevno stičemo uvid u veliku zainteresovanost zajednice da bude u toku sa svim e-commerce novinama i trendovima. Kako raste interesovanje za digitalno poslovanje, tako raste i naš tim. Zato sam veoma ponosna na činjenicu da je baš Marija prva izvršna direktorka Asocijacije, jer će kao vrhunski profesionalac biti veliko pojačanje za sve nove korake koji nam tek predstoje,”  zaključuje Zorana Milidrag, predsednica eCommerce Asocijacije Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *