Veliki rast internet trgovine u Srbiji je kreirao tražnju za istoimenim uslugama i značajno uticao na tržište rada. S obzirom na uvećan broj online biznisa, ova informacija ne treba da nas čudi, ali šta uraditi sa istom, to je ključno pitanje.

Internet trgovina, u svim svojim oblicima, konačno je uhvatila talas koji smo svi želeli, a sa sobom nam donela i nova radna mesta, pozicije i mogućnosti za sve koji žele da uče.

Bilo da se bavite ovim poslom, pa želite da se dodatno edukujete ili jednostavno želite da promenite svoj posao, na pravom ste mestu. Digitalno oglašavanje, Social, CRM i segmentacija, Organizacija i logistika, Bezbednost – Ecommerce Akademija obuhvata sve teme na jednom mestu.

 

Odgovor je u edukaciji

Ecommerce Asocijacija je uspela u toku pandemijske godine da pokrene sveobuhvatnu  ecommerce edukaciju upravo sa ciljem da unapredi kvalitet i kvantitet dostupne radne snage na našem tržištu.

Do sada, prošlo je četiri generacije eCommerce Akademije koja je okupila preko 250 polaznika i više od 70 različitih kompanija.

Nove polaznike čeka više od 24 sata video materijala edukativnih predavanja, 25 različitih predavača i 6 sati online konsultacija. Nije loše, zar ne?

 

Šta ćete naučiti u sklopu programa?

Naučićete koji su to procesi koji čine digitalni ekosistem važni da bi se uspostavio dobar web shop i na šta sve treba da obratite pažnju kada skalirate svoje procese, kroz sledeće oblasti:

  • Online shop od A do Z;
  • Digital Marketing & Traffic;
  • Black Friday & SEO;
  • Digital Visual Merchandising i Customer Journey;
  • E-Payments & Security;
  • E-Operations & Delivery.

U okviru predavanja, obrađujemo sve relevantne teme koje čine e-commerce i digitalno poslovanje:

  • kako da pristupite izboru platforme;
  • kako da dođete do idealnog rešenja za vaš biznis;
  • osnove digitalnog marketinga uz sve relevantne forme i alate oglašavanja;
  • kako da napravite koncept vašeg web shop-a;
  • kako da kreirate biznis plan, brif za dizajnere i developere;
  • naučićete i sve o platnim uslugama e-commerca: od dostupnosti do sigurnosti i profitabilnosti iza njihove integracije;
  • saznaćete kako da postavite KPI-jeve za vaše zaposlene i koji su osnovni parametri i indikatori efikasnih timova u pozadini e-commerce poslovanja.

 

Šta obuhvata edukacija?

Svaka celina se sastoji od 4 do 6 polučasovnih ili jednočasovnih predavanja, nakon čega predstoji Zoom diskusija sa predavačima. Imaćete priliku da čujete njihova iskustva, greške i trendove za budućnost eCommerca.

Naučićete koji su to procesi, koji čine digitalni ekosistem, važni da bi se uspostavio dobar web shop i na šta sve treba da obratite pažnju kada skalirate svoje procese.

Čućete sve relevantne teme koje čine eCommerce i digitalno poslovanje, imaćete priliku da dobijete primere iz prakse stručnjaka koji su na ovome radili godinama. Prilikom Zoom diskusija, imaćete priliku da iznesete svoja pitanja, razmenite mišljenja i stavove sa predavačima.

 

Kome je namenjena ova edukacija?

Kao učesnici na tržištu, u obavezi smo da edukujemo, pre svega, sebe, svoje kolege, dobavljače, ali i kupce, sa ciljem zadržavanja ovog pozitivnog trenda i razvoja elektronske trgovine.

U edukaciju se aktivno uključuju i proizvođači, kompanije koje nemaju online B2C prodaju, već aktivno unapređuju znanje svojih partnera, koji imaju svoju internet prodaju.

eCommerce Akademija je podjednako važna i za one koji su već jednom nogom kročili u digitalni ekosistem – radeći u firmama koje imaju eCommerce poslovanje ili pretenduju da ga pokrenu.  Isto tako, veoma je bitna za preduzetnike i eCommerce entuzijaste koji žele da pokrenu svoj web shop.

Nakon ovog kursa, imaćete kompletnu sliku o tome šta sve čini jedan digitalni ekosistem.

 

Zaključak

Ecommerce Asocijacija Srbije se aktivno priprema za petu generaciju programa “Ecoommerce Academy”, koju možete očekivati uskoro.

Pozivam vas da se prijavite na predstojeći program edukacije, ali i da se pridružite Ecommerce Asocijaciji i pomognete nam da zajedno unapredimo domaće Ecommerce tržište.

Vidimo se na predavanjima!

 

Autor:
Ivan Tanasković
Član Upravnog odbora E-Commerce Asocijacije Srbije

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *