26. januara 2022. godine u hotelu Metropol Palace Beograd, E-commerce asocijacija Srbije je drugu godinu za redom sa svojim partnerima organizovala prestižnu dodelu nagrada HOT SPOT ECOMMERCE AWARDS. 

 

Svečanu dodelu nagrada je otvorio Ministar unutrašnje i spoljne trgovine, gospodin Tomislav Momirović.

 

Dodeljeno je ukupno 33 nagrade kompanijama koje su doprinele napretku elektronske trgovine u Srbiji i regionu, što je sada naročito bitno jer je godina iza nas bila krizna za mnoge kompanije. Oni koji su svojim trudom doprineli boljem korisničkom iskustvu i generalnom razvoju branše zasluženo su nagrađeni. Sve pobednike po kategorijama možete videti OVDE.

 

Za nagrade se borilo preko 100 kompanija, a tokom glasanja je prikupljeno više od 20.000 glasova. 

 

Kategorije nagrada bile su različite i prva od njih je E-commerce Branch, za najuspešnije u različitim delatnostima. Potom, tu je E-commerce Excellence – jer vrhunski rezultati zaslužuju da budu proslavljeni. I tu je kategorija E-commerce Champion, za najbolje među najboljima, one koji inspirišu druge.

 

Pored glasova javnosti, ključnu ulogu u izboru pobednika je odigrao stručni žiri kome se zahvaljujemo na odvojenom vremenu i učestvovanju. Stručni žiri se sastojao od eminentnih stručnjaka iz sveta medija, biznisa, kulture i obrazovanja, a činili su ga: Jelena Drakulić Petrović, CEO Ringier Serbia, Jelena Ristić, direktorka za tržište Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, MasterCard, Vladimir Đorđević, generalni direktor za jugoistočnu Evropu, Visa, Marko Čadež, predsednik Privredne Komore Srbije, Dr Zoran Bogetić, redovni profesor Ekonomskog Fakulteta Univeziteta u Beogradu, Nenad Mirković, Head of Marketing and Digital za jugoistočnu Evropu, Philip Moris, Srđan Janićijević, osnivač Mokrogorske Škole Menadžmenta i Nikos Varvadoukas, Vice President of „Public Group“, i Member of Board of Directors Greek e-commerce Association.

 

Kompanije koje se bave e-trgovinom su upravo one koje nam omogućuju jednostavniji život, uštedu vremena i novca. Stoga smatramo da je važno podržati ih, a onima koji pružaju najbolje korisničko iskustvo uručiti priznanje, pre svega jer znamo šta znači biti tu za svakog kupca i šta znači ulagati svoje resurse u to da korisnik bude zadovoljan.

Video sa dodela nagrada možete pogledati OVDE.

Ovim prilikom im čestitamo na nagradama i zahvaljujemo im se što nam iz dana u dan olakšavaju život.