Nakon uspešne prošlogodišnje konferencije, sa nestrpljenjem iščekujemo ovogodišnji Adria Summit 2023 “Budućnost digitalne trgovine” koji će se održati od 3. do 7. maja i to na dve lokacije, u Umagu u Hrvatskoj i Portorožu u Sloveniji.

Konferencija će obuhvatiti buduće trendove koji oblikuju tradicionalnu omnikanalnu e-trgovinu, a ići će dalje i ka tehnologijama i modelima koji omogućavaju razmenu potpuno digitalnih dobara i usluga, kao i budućnost digitalnog novca. Očekuje se preko 60 govornika, na 8 panela, a pored novih formata diskusija i umrežavanja, organizatori su spremili i lepa iznenađenja za sve učesnike samita. Zoran Torbica, jedan od organizatora i čovek čije je ime neizostavno kada je se govori o Internet poslovanju, za sve učesnike samita ima jedno vrlo interesantno pitanje: Plašite li se promena ili jedva čekate? On takođe ističe da su svi koji se trude da prate promene i da predvide čak i blisku budućnost u najuzbudljivijem dobu.

– Da li je sadašnjost postala budućnost? Svi koji se trude da prate promene i da predvide čak i blisku budućnost su u najuzbudljivijem dobu. Imate li osećaj da se sve menja, drugačije je ali je nekako i poznato? Da li je globalna inflacija izazov ili je možda početak kraja nacionalnih banaka? Kriptovalute “skaču” svaki dan, jesu li kriptovalute prošle dečije bolesti? Znate li uopšte šta je decentralizacija finansija? Hoće li fintech ugroziti banke? Hoće li banke se prilagoditi promenama i koliko brzo? Šta je i gde je sada blockchain? Zašto je superioran u čuvanju podataka? Može li se kompromitovati? Kako je mašinsko učenje postalo veštačka inteligencija? Šta će veštačka inteligencija sve zameniti?

Na brojnim panelima, tokom dva radna dana samita, posetioci će moći da dobiju odgovore na sva ova i druga pitanja, a sada vam predstavljamo samo neke od govornika:


Zorana Milidrag 

Predsednica Ecommerce Asocijacije Srbije 
Globalni eCommerce Direktor, Sport Vision

Zorana Milidrag je predsednica Udruženja za e-trgovinu Srbije i Globalna eCommerce direktorka u Sport Vision.

Zorana je suosnivač eCommerce akademije i njena glavna misija je omogućiti rast digitalnog poslovanja u Adriatic regiji.

 

 

Aleksandra Đurđević - potpredsednica Delta Holdinga


Aleksandra Đurđević
Potpredsednica Delta Holdinga

Aleksandra Đurđević je potpredsednica Delta Holdinga i direktorka Delta Auto od 2016. godine.

Vodi brendove BMW, HONDA i MINI automobila, HONDA, BMW i KTM motocikala, kao i kompaniju Delta polovni automobili za prodaju polovnih automobila i Delta Rent Services za iznajmljivanje vozila.

 

 

 

Ljiljana Ahmetović, Shoppster


Ljiljana Ahmetović
CEO Shoppster

Sa preko deset godina iskustva i najvišim pozicijama u prodaji, magistraturom iz ekonomije i opširnim znanjem u ovoj oblasti, Ljiljana Ahmetović je poznata kao jedan od stubova regionalne e-trgovine.

Kao strastveni mentor i zaljubljenik u razvoj zaposlenih, njen trenutni poduhvat su Shoppster.rs i Shoppster.si. Takođe aktivno doprinosi razvoju e-trgovine kao član upravnog odbora E-commerce Asocijacije Srbije.

 

 

Marko Čadež - predsednik Privredne komore Srbije

 

Marko Čadež
Predsednik Privredne komore Srbije

Pored toga što je predsednik PKS, Čadež je i član Upravnog odbora 6 komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana, član Upravnog odbora EUROCHAMBRES, najveće evropske poslovne asocijacije u kojoj je bio potpredsednik Komiteta za jedinstveno tržište, a sada je potpredsednik Komiteta za susedstvo i proširenje i zadužen je za mrežu digitalnih usluga Eurochambres-a.

 

 

 

Milan Gospić, Microsoft


Milan Gospić
Direktor Microsoft-a za Srbiju

Milan Gospić vodi Microsoft u Srbiji od januara 2021. godine kao direktor zadužen za digitalnu transformaciju, fokusirajući se na strateški razvoj tržišta, klijenata i partnera.

Od 2022. godine je i član Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji (AmCham) i aktivno doprinosi razvoju Digitalne agende sa ostalim članovima AmCham-a.

 

 

Jiri Marek - CEO Air Serbia

 

Jiri Marek
CEO Air Serbia

Kompaniji Air Serbia se pridružio 2019. godine kako bi vodio odeljenje za komercijalu i strategiju tokom ambicioznog plana rasta avio-kompanije kako bi postala vodeći regionalni prevoznik na Balkanu.

Januara 2022. je imenovan za generalnog direktora Air Serbia.

 

 

 

Ivan Tanasković, Ecommerce Asocijacija Srbije

 

Ivan Tanasković
Direktor Ecommerce Asocijacije Srbije 

E-Commerce menadžer sa preko 15 godina iskustva u internet prodaji na domaćem i inostranom tržištu.

Od 2019. godine član je Upravnog odbora eCommerce Asocijacije Srbije i redovni predavač na Ecommerce Akademiji, od poslednjeg kvartala 2022. godine preuzima ulogu Direktora Ecommerce Asocijacije Srbije.

 

 

Više detalja pogledajte na adriasummit.com gde se možete i prijaviti za učešće na ovom jedinstvenom regionalnom skupu.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *