PREDEFINISANJE E-KOMERCA POMOĆU VEŠTAČKE INTELIGENCIJE
Šesta godišnja konferencija o e-trgovini održaće se u novembru.

Pod motom “Predefinisanje E-trgovine: (Veštačka) Nova Era!” 14. novembra, šesta godišnja e-trgovinska konferencija održaće se u Nacionalnom operi i baletu u Skoplju, Severnoj Makedoniji. Konferencija ima regionalni karakter i organizuje je Makedonsko udruženje e-trgovine – AETM zajedno sa ECS kao regionalnim partnerom.

Ove godine konferencija će biti održana u svojoj najvećoj verziji – očekuje se više od 600 gostiju iz čitavog balkanskog regiona, sa potpuno novim konceptom i lokacijom, usmeravajući pažnju na novu eru u ljudskom životu – iskorišćavanje potencijala veštačke inteligencije, koja je nedavno doživela svoj uspon, menjajući pravila igre u e-trgovini i ponovno definišući i transformišući celu industriju. Organizatori, kao i prethodnih godina, najavljuju visokokvalitetan program sa brojnim istaknutim međunarodnim i domaćim predavačima.

Ove godine, pored tradicionalne prezentacije pregleda analize e-trgovine za Severnu Makedoniju i region, fokus programa će takođe biti na:

  • značaju podataka, marketinga i veštačke inteligencije kao podrške uspešnom poslovanju e-trgovine;
    uticaju platformi za tržište na sektor e-trgovine;
  • značaju besprekornog iskustva sa online plaćanjem i dostavom online porudžbina preko granica;
    načini za poboljšanje korisničkog iskustva za online kupce.

Konferencija će istražiti kako veštačka inteligencija menja stvarnost e-trgovine, istražujući ključne teme kao što su iskorišćavanje veštačke inteligencije za personalizaciju korisničkog iskustva, donošenje odluka na osnovu podataka i još mnogo toga.

Gospodin Stevo Pendarovski, predsednik Republike Severna Makedonija, će održati otvarajući govor na konferenciji.

Konferencija se zatim nastavlja sa prvim delom pod nazivom “Marketplace Mavericksi: Otključavanje uspeha u online maloprodaji”, koji se sastoji od panel diskusije i studije slučaja, u kojem će učestvovati lideri industrije sa regionalnih i globalnih platformi kao što su Marko Carević, CEO kompanije Ananas, Katarzyna Rosa, lider za obrazovanje i razvoj trgovaca kompanije “Allegro”, Raluka Bujoreanu, lider proizvoda kompanije “Zalando”, Nikola Ilchev iz “E-commerce Academy” iz Bugarske i drugi.

Kasnije tokom dana, kroz sesiju “Fokus na isporuku i plaćanje: Da li ćemo razbiti regionalnu cross-border e-trgovinu?” učesnici će istražiti opcije plaćanja u e-trgovini u regionu, put ka uspehu i naučene lekcije. Ova sesija će uključivati razgovore sa eminentnim govornicima iz regiona, uključujući Branka Greganovića, CEO NLB Banke Makedonija, Ivana Mirkovskog, CEO kompanije “Smart Living”, Elvisa Pivica, suosnivača “My Brand” iz Bosne i Hercegovine, Fidana Ramizija, osnivača platforme aoos.com.al iz Albanije, Sonju Buhu, menadžera e-trgovine kompanije Mona Moda iz Srbije i mnoge druge.

Konferencija se nastavlja sa sesijom “Trka za inovacijom i tehnologijom: Kako iskoristiti veštačku inteligenciju, podatke i marketing u e-trgovini”. Ova sesija će istražiti inovacije i napredak u oblasti e-trgovine, uključujući prezentaciju Stefana Kovačevića, globalnog lidera za digitalne police u e-trgovini kompanije Nestlé, nakon čega sledi panel diskusija o budućnosti marketinga sa stručnjacima iz različitih oblasti.

Četvrta sesija, “E-trgovina usmerena na korisnika: Pioniri e-kupovine” fokusira se na stvaranje personalizovanih iskustava i razumevanje navika korisnika. Kai Hertzberger, direktor grupe za DACH i EMEA u kompaniji Meta, i Samantha Tillett, globalna direktorka partnerstava kompanije Httpool za Amazon Ads, će podeliti dragocena iskustva vezana za ovu temu sa prisutnim gostima.

Poslednja sesija pod nazivom “Finansiranje e-trgovine i kakav je apetit VC fondova?” fokusira se na finansiranje i mogućnosti rasta e-trgovinskih preduzeća u zemlji i regionu.

“Ponosni smo što se e-trgovinska konferencija sve više prepoznaje i smatra jednom od najvećih i najposećenijih poslovnih konferencija za e-trgovinu u regionu. Nakon 5 uspešno realizovanih izdanja, ove godine pravimo značajna unapređenja u organizaciji, predstavljajući novu eru e-trgovine. Konferencija će pružiti širok spektar znanja, ideja i praktičnih veština koje će podržati i voditi preduzetnike i preduzeća da se nose sa modernim izazovima u digitalnom dobu. Fokusirani na učesnike, ove godine očekujemo da će konferencija biti najveće i najuspešnije regionalno izdanje do sada, okupljajući vodeće kompanije, inovatore i stručnjake u e-trgovini i omogućavajući im da grade značajna partnerstva i proširuju svoje poslovne horizonte” – rekli su predstavnici AETM.

Usput, prošle godine e-trgovinska konferencija je ugostila više od 500 učesnika iz 150 kompanija, organizacija, univerziteta i vladinih institucija iz zemlje i regiona, i 30 govornika iz 10 zemalja imalo je svoje prezentacije.
“Early Bird” ulaznice za prisustvovanje konferenciji, koje su u velikom broju, već su u prodaji.

Ostvarite popust od 50 eura na regularnu ulaznicu sa kodom: rs50offeb

Više informacija o govornicima, agendi i svim ostalim detaljima vezanim za konferenciju će uskoro biti dostupno i kontinuirano ažurirano na sledećem linku: https://ecommerceconference.mk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *