U današnjem digitalnom dobu, gde se online trgovina ubrzano razvija, inicijative koje podržavaju privrednike i omogućavaju im da iskoriste sve prednosti ovog virtuelnog tržišta postaju od suštinskog značaja.

eCommerce Asocijacija Srbije je to prepoznala i otpočela sa aktivnostima sa tim ciljem, a u skladu sa našom misijom a to je da edukujemo sve činioce e-commerce ekosistema podižući svest javnosti kroz različite kampanje i edukativne programe.

Projekat “Kliknite sa kupcima” 

eCommerce Asocijacija Srbije u saradnji Privrednom komorom Srbije, a uz podršku kompanija Ananas i Telekom Srbija organizuje projekat “Kliknite sa kupcima”. Ovaj značajni projekat ima za cilj edukaciju privrednika iz različitih gradova širom Srbije o mogućnostima za unapređenje online trgovine.

Projekat “Kliknite sa kupcima” je održan u 10 gradova Srbije, uključujući Zrenjanin, Suboticu, Kikindu, Sombor i Pančevo, Kragujevac i Kruševac. Tom prilikom  bilo je preko 400 privrednika koji su uspešno završili edukaciju, stekli dragocena znanja i veštine kako bi transformisali svoje poslovanje u digitalnom svetu.

Konferencija “Let’s talk ecomm”

Konferencija pod nazivom “Let’s talk ecomm” organizuje se u saradnji sa Privrednom komorom Srbije. Konferencija je koncipirana kao poludenvni događaj sa ciljem da se kroz takav format u kom učestvuju stručnjaci i predstavnici iz razlićitih oblasti poslovanja, obrade ključne teme koje su relevantne za sve privrednike.

Od početka saradnje sa Privrednom komorom Srbije održano je ukupno 4 konferencije.

Ove godine smo održali 2 konferencije i tom prilikom su obrađene sledeće teme:
-Sprečavanje sive ekonomije u internet trgovini
-Trendovi plaćanja u online trgovini
-Logistics, Fullfilment & Delivery in ecommerce
-eRetail
– Health&Beauty u omnichannel okruženju
– Nove finansije u novo doba

ECS meetups

ECS Meetup je serija mesečnih događaja namenjenih svim stručnjacima i ljubiteljima tehnologije koji žele da budu u toku sa najnovijim trendovima i inovacijama u oblasti e-commercea.

Do sada smo organizovali 5 MeetUp-ova i obrađene su goruće teme:
– Upotreba Al u e-trgovini
– Budućnost performance marketinga i GA4
– GA4: Iskustva iz prakse
– Dobro došli u Q4!
– Organic Traffic Unleashed

Održano je 9 predavanja i 5 panel diskusija u kojima su učestvovali stručnjaci, a ukupno je prisustvovalo preko 500 ljudi.

ECS Akademija

ECommerce Asocijacija Srbije je uspešno završila letnji ciklus ECS Akademije, koji je obuhvatio šest različitih segmenata, svaki sa četiri do šest informativnih predavanja. Ovakav pristup je omogućio učesnicima sveobuhvatan uvid u sve faze e-trgovine, počevši od početnih koraka pa sve do procesa skaliranja i optimizacije, a na ovu edukaciju je prisustvovalo 100 polaznika.

ECS želi da izrazi zahvalnost svima vama koji redovno dolazite na naše događaje i pratite naš rad. Vaša podrška je neprocenjiva i čini nas ponosnima što sarađujemo s vama. Vaša prisutnost na našim događajima donosi nam svežu energiju i inspiraciju, a vaši komentari i povratne informacije pomažu nam da rastemo. Zajedno stvaramo zajednicu koja teži pozitivnim promenama i napretku.

Vaša podrška nas motiviše da nastavimo s našim radom, i nadamo se da ćete ostati s nama na budućim događajima dok zajedno gradimo bolju budućnost.

Osnovana je Balkanska eCommerce Alijansa ( BECA)

eCommerce udruženja regiona, Srbija, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija i Albanija potpisale su Memorandum o osnivanju Balkanske eCommerce Alijance – BECA, koji će se zalagati za olakšavanje i promociju regionalne elektronske trgovine. Formiranje BECA podržano je od Strateškog fonda za Jugoistočnu Evropu – Spoljna trgovina, uz podršku EU i Vlade Nemačke, a sprovodi ga Nemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) GmbH, u čijim kancelarijama je Memorandum potpisan.

Direktor Asocijacije Ivan Tanaskovic je izjavio: “Jedan od ciljeva BECA je prevazilaženju izazova poput cross-border trgovine, administrativnih barijera i regulative. U nadi da ćemo u bliskoj budućnosti imati priliku da jednostavnije poslujemo i van granica naše zemlje, radujemo se ovoj inicijativi.”

eCommerce su ljudi

Ecommerce Asocijacija Srbije, upravo zbog toga, već godinama uspešno inicira, razvija i promoviše rad na unapređenju celokupnog digitalnog ekosistema, uz pomoć svojih članova i poslovne zajednice koji podržavaju Asocijaciju. Kako digitalno poslovanje odlikuje preciznost, kvalitet i brzina neophodno je u kontinuitetu graditi ekspertsko liderstvo, što je glavna odlika Upravnog odbora ESC-e. Asocijacija je upravo proširila svoj upravni odbor sa 4 nova člana. Novi Upravni odbor ECS okuplja najveće stručnjake iz oblasti digitalnog poslovanja: Ljiljana Ahmetović (CEO Shoppster-a), Jelena Ristić (Country Manager Serbia, Montenegro, BiH, Mastercard), Milan Gospić (Country Manager Microsoft), Dragan Dulić (Sales Director Benu), Vladimir Đorđević (General Manager of Visa South East Europe), Marko Ilić (Head of ecommerce Ananas), Vuk Kosovac (Head of Retail & Digital & Executive Board Member OTP banka), Mihailo Ponjavić (General Manager ePonuda) i Izvršnim Direktorom ECS Ivanom Tanaskovićem.

UO ECS

Novi Upravni odbor planira unapređenja u načinu rada eCommerce Asocijacije i postavljanju novih strateških ciljeva koji su neophodni za dalji razvoj digitalnog ekosistema i bolje razumevanje prednosti takve trgovine iz ugla kupaca.

ECS Business After-Work Cocktail u saradnji sa kompanijom VISA

eCommerce Asocijacija Srbije je u saradnji sa kompanijom Visa održala After-Work Cocktail u Palati umetnosti Madlena. Tom prilikom su se okupili članovi i prijatelji Asocijacije, te smo imali sjajnu priliku da se družimo, razgovaramo o budućim projektima i bolje upoznamo, ali i da sa kolegama iz kompanije Visa proslavimo 40. godišnjicu njihovog poslovanja u Srbiji.

Hvala vam na podršci i radujemo se budućim susretima.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *