HotSpot eCommerce Awards je centralni e-commerce događaj u zemlji koji eCommerce Asocijacija Srbije organizuje po treći put, gde će se okupiti eminentni eksperti iz različitih sektora digitalnog ekosistema, koji su svojim radom i zalaganjem postigli izuzetne rezultate. Na bazi glasova stručnog žirija i publike, nagradićemo najbolje u više od 20 različitih kategorija koje čine ceo ecom eko sistem.

Ideja ovog velikog događaja je da ukažemo koliko su učesnici uticali na razvoj elektronske trgovine u Srbiji u protekloj godini, kao i koliko je ovaj aspekt poslovanja doprineo opštoj digitalizaciji društva u kom živimo i time podstaknemo sve koji još uvek nisu u digitalnom svetu. 

S obzirom da je u prvoj polovini 2023. godine broj realizovanih transakcija putem interneta, plaćenih karticama, prvi put prešao 20 miliona i zabeležio rast od *36,47% u poređenju sa  istim periodom 2022. godine, kao i da je ukupna vrednost realizovanih transakcija, plaćenih karticom putem interneta iznosila 783,8 miliona eura, što je za *45,13%, više u poređenju sa istim periodom 2022. godine,  to znači samo jedno – elektronska trgovina u Srbiji nastavlja da raste, koliko i naše zalaganje, a sve u cilju daljeg unapređenja e-commerce tržišta Srbije. 

Kroz prizmu promocije značaja uvezivanja i građenja partnerstva između različitih predstavnika ecom ekosistema i ove godine organizujemo dodelu nagrada HotSpot Awards 2023 kao dodatni podsticaj svim kompanijama koje su u fokus stavile e-commerce.

Prošle godine, u HotSpot eCommerce Awards takmičenju je učestvalo više od 100 kompanija sa preko 200 nominacija koje smo ugostili u Hotelu Metropol na svečanoj dodeli nagrada. Pored toga, prikupili smo preko 20.000 jedinstvenih glasova javnosti, pa zasnovano očekujemo da će ovo biti još jedna godina za nove rekorde.

Pozivamo sve kompanije da se prijave do 14. januara na zvaničnom sajtu HotSpot Awards i učestvuju u trci za nagradu.

Link za prijavu kompanija:

https://hotspotawards.com/prijava/

 

*Izvor podataka: Narodna banka Srbije

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *