U organizaciji Ecommerce Asocijacije Srbije i u saradnji sa predavačima iz kompanije Microsoft, održana je specijalna edukacija MeetUp Special pod nazivom “Leading the AI Era”. Ovaj događaj okupio je vodeće stručnjake iz oblasti veštačke inteligencije (AI) kako bi predstavili najnovije trendove, inovacije i primene AI tehnologija u različitim industrijama.

Prema najnovijem izveštaju Microsofta, veštačka inteligencija postaje ključni faktor za inovacije i produktivnost u globalnom poslovanju. Više od 75% profesionalaca već koristi AI na radnom mestu, dok 79% lidera smatra da je usvajanje AI tehnologija ključno za konkurentnost (The Official Microsoft Blog)​​ (Microsoft Cloud)​ AI se primenjuje u različitim sektorima, uključujući zdravstvo, finansije, proizvodnju i maloprodaju.

Učesnici su imali priliku da čuju inspirativna predavanja i učestvuju u interaktivnim radionicama koje su vodili stručnjaci iz Microsofta.

Milan Gospić, Country manager, Microsoft
Milan Gospić, Country manager, Microsoft

Milan Gospić, Country Manager Serbia, Microsoft: “Brzina promena je velika i Microsoft predvodi te promene kroz inovacije u korišćenju generativne veštačke tehnologije. Predstavili smo Copilot, vašeg personalnog digitalnog asistenta koji je uključen u sve Microsoft aplikacije, od Windows operativnog sistema, preko Office aplikacija, do poslovnih CRM i ERP sistema i bezbednosti. Time smo Ai učinili saradnikom u svakodnevnom poslovanju i nastavljamo da razvijamo i predvodimo trendove implementacije Ai sistema.” 

Nikola Begović, Senior Solution Specialist, Microsoft

Nikola Begović, Senior Solution Specialist, Microsoft:
“U eri u kojoj su sajber napadi porasli kako u obimu tako i sofisticiranosti, organizacije moraju da se zaštite holistički, usvajajući zero trust framework, kroz prizmu end to end zaštite svojih resursa. Imajući u vidu da i maliciozni sajber aktivnisti koriste veštačku inteligeciju (AI) u svojim aktivnostima, dok u isto vreme na globalnom nivou imamo manjak od 3.5 miliona ljudi u informacionoj bezbednosti, organizacije moraju da se okrenu ka automatizaciji prepoznavanja, blokade i otklanjanja sajber napada blisko primenjujući AI kao znatnu podršku u informacionoj bezbednosti.”

Za dodatne informacije o globalnim trendovima u korišćenju AI tehnologija, možete pogledati Microsoft Work Trend Index izveštaj.

ECS MeetUp Special Networking
ECS MeetUp Special Networking

Ecommerce Asocijacija Srbije je vodeća organizacija koja se bavi unapređenjem i promocijom elektronske trgovine u Srbiji. Osnovana pre šest godina, Asocijacija je posvećena povezivanju, edukaciji i podršci kompanijama u njihovom digitalnom rastu. Kroz različite aktivnosti, uključujući događaje, edukacije i radionice, Asocijacija nastoji da unapredi e-commerce ekosistem u regionu.

Dejan Pervulov, Senior Solution Architect, Microsoft
Dejan Pervulov, Senior Solution Architect, Microsoft

 

Nenad Šljivić, Senior Partner Development Manager, Microsoft
Nenad Šljivić, Senior Partner Development Manager, Microsoft

Naša misija je da pružimo platformu za razmenu znanja, iskustava i najboljih praksi među članovima, kao i da promovišemo inovacije i digitalizaciju poslovanja. Ecommerce Asocijacija Srbije kontinuirano radi na jačanju saradnje između privatnog sektora, akademske zajednice i državnih institucija kako bi se stvorili optimalni uslovi za rast i razvoj elektronske trgovine.

ECS MeetUp Special Networking
ECS MeetUp Special Networking

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *