Na dešavanju “Yettel Shopping MeetUp” prisustvovali su istaknuti lideri u oblasti digitalne ekonomije i ecommerce sektora u Srbiji. Tokom ovog dinamičnog događaja, učesnici su imali priliku da čuju uvide i iskustva vodećih stručnjaka kroz različite prezentacije i diskusije.

Marija Stojanović i Violeta Jovanović, Yettel
Marija Stojanović i Violeta Jovanović, Yettel

Ivan Tanasković, direktor Ecommerce asocijacije, otvorio je događaj sa prezentacijom na temu “Deceniju rasta ecommerce tržišta u Srbiji” gde je govorio o značaju i razvoju internet trgovine i online plaćanja u poslednjih deset godina. “Drago mi je što sam imao priliku da predstavim rasta i razvoj ecommerce tržišta u Srbiji. Naš cilj je da nastavimo da podržavamo i unapređujemo digitalnu ekonomiju, stvarajući povoljno okruženje za sve učesnike na tržištu i omogućavajući im da iskoriste sve prednosti koje digitalizacija donosi.”

Ivan Grmuša, CMO Planeta Sporta, je podelio konkretan primer iz prakse lansiranja ePlaneta marketplace-a.

Sandra Rodić, USAID
Sandra Rodić, USAID

Sandra Rodić je, ispred projekta USAID CATALYZE, predstavila aktuelne projekte u oblasti integrisanog finansiranja (*eng. embeded finance) , dok je Aleksandar Zarić, SOG, zajedno sa Ivanom Babićem, CEO SEFlinka, predstavio inovativne aplikacije za upravljanje novcem i e-fakturama.

 

Nakon kratke pauze za kafu, Đorđe Hirš, Data Science Manager, je govorio o primeni veštačke inteligencije u praksi, ističući napredak i mogućnosti u ovoj oblasti. Stevica Stojić, Digital Media Manager iz Yettela, je dao pregled tržišta digitalnog marketinga u Srbiji, osvetljavajući trenutne trendove i strategije koje se koriste.

Na kraju događaja, učesnici su uživali u neformalnom druženju, gde su mogli da razmene ideje i iskustva.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *